Home

Wie is Carla? Een korte kennismaking, scholing en ervaringen

Applied kinesiology /
Touch for health
Het ontstaan, het verschil

Praktijk Hoe verloopt een sessie? Voor wie, hoe vaak?

Ervaringen Persoonlijke verhalen van anderen over mijn praktijk

Contact contactgegevens, beltijden, afspraak maken, routebeschrijving,

De vlinder Waarom gekozen voor die vlinder als symbool voor mijn praktijk?

 

Ervaringen

Hieronder enkele persoonlijke reacties op mijn praktijk:


Sinds mijn 15e heb ik ziekte van Crohn en ben ik meerdere malen door de westerse medische molen gegaan om mijn gezondheid te verbeteren. Chirurgie was helaas de oplossing. Ruim 6 jaar geleden gleed ik weer af met mijn gezondheid en kwam ik weer bij de internist. Deze begon al weer te praten over operatie, maar ik wilde daar niks van weten. 3 jaar geleden kwam toevallig (bestaat niet) Carla op mijn pad. Sinds ik bij haar ben, gaat mijn gezondheid beter en beter, ben ik weer bij mezelf en sta ik in mijn kracht. Haar aanpak vanuit de kinesiologie waarbij lichaam en ziel als 1 worden gezien haalt de diepste antwoorden naar boven. Dieet, familiaire dysbalans en het maken van keuzes zijn slechts een greep van de aardse verstoringen. Haar energie is heldervoelend, zij maakt contact met je ziel om zo samen met jou de problematiek op fysiek, emotioneel, relationeel en spiritueel niveau boven tafel te krijgen. De manko's in mijn gezondheid zijn fysieke aanwijzingen van de dwalingen op mijn pad. Zij helpt mij keer op keer mijn richting te vinden. ik ben haar meer dank verschuldigd dan woorden kunnen uitdrukken. Elke keer als ik bij Carla ben geweest, besef ik dat wat wij zien niet de waarheid is en dat wat wij niet zien de kern van onze essentie is. In mijn ogen is Carla een Engel op aarde om degenen die ervoor open staan verder te helpen met de reis die onze ziel maakt. Ik ben je voor altijd dankbaar.

Emanuel


In 1994 raakte ik door een harde botsing in het zwembad , kop-tegen-kop, ernstig geblesseerd. Een lang revalidatieproces met vele verschillende therapeuten met even vele benaderingen volgden elkaar op , soms goed, soms minder succesvol. Op een gegeven moment werd mij te verstaan gegeven dat ik de rest van mijn klachten maar moest accepteren, en dat waren er nogal wat. Ik ging op zoek naar andere behandelwijzen, en na zeven en een half jaar , helaas niet eerder, kwam ik bij Carla terecht. Ik kon haar precies beschrijven wat ik voelde: "Zodra ik ga bewegen, is het net alsof spieren niet afzonderlijk kunnen bewegen. Als ik mijn arm optil, heb ik de volgende dag pijn in mijn rug." Een hele groep spieren leek op die manier samen te spannen, en geen enkele therapeut had begrepen wat ik daar mee bedoelde. Toch was ik daardoor behoorlijk scheef getrokken om het zo maar te zeggen. Carla dacht meteen aan reactieve spieren, en toen ze uitlegde wat dat inhield, wist ik meteen: " Dat is het, dat voel ik al jaren. Twaalf spieren waren na de botsing een verband met elkaar aangegaan, wat vrij bewegen onmogelijk maakte. Slechts 1 behandeling van Carla was genoeg om dit te resetten. Een ongelofelijke ervaring! Toen ik de deur uitliep wist ik meteen: " Dit voelt totaal anders. Dit voelt goed." Als ik niet met Touch for Health in aanraking was gekomen, had ik nu nog in een verkrampte houding gezeten, zonder perspectief.

Ik ben nog vele malen terug geweest bij Carla, voor uiteenlopende klachten, en elke keer verbaas ik me er weer over hoe ogenschijnlijk eenvoudig TFH is, en tegelijkertijd hoe complex  de kunst van het spiertesten is, hoeveel mogelijkheden er zijn en hoe groot Carla's kennis is. Het heeft werkelijk mijn leven gered.

Anna


Als ik een aanhoudende disbalans ervaar zoals een nare pijn in de schouder, moeheid, slapeloosheid, etc. dan bel ik Carla voor een afspraak. Dat gaat al twintig jaar zo. Met haar unieke aanpak slaat Carla steeds weer de spijker op de kop. Zeer treffend laat zij mij de relatie ervaren van mijn fysiek, emotioneel en spiritueel niveau, daarna komt de integrale genezing supersnel op gang.

Ik ben altijd weer verwonderd en diep dankbaar dat Carla mij op deze manier helpt.
(Johan van der Kooij )


Toen ik met acute maagklachten bij de huisarts kwam schreef hij me maagzuurremmers voor, hij dacht tevens aan een blindedarmontsteking. Mijn bloed werd onderzocht, ik bleek besmet met de aggressieve maagbacterie Helicobacter Pylori. Hij stelde mij voor in elk geval een darmfoto te laten maken, omdat ik absoluut geen zin had in een darmonderzoek. De normale behandeling van zo’n besmetting bestaat uit een antibioticakuur van 2 soorten antibiotica, met een maagzuurremmer omdat de kuur zelf veel klachten veroorzaakt in maag en darmen. Omdat ik slecht reageer op de meeste allopatische medicijnen en, geen zin heb in onnodige onderzoeken (hoe goed bedoeld ook van de huisarts), wachtte ik totdat ik bij Carla terecht kon.
Bij Carla bleek dat ik met de maagzuurremmers kon stoppen en twee orthomoleculaire middelen voor maag en darmen kon gaan gebruiken: Orthiclear en Orthisept. Na een paar dagen werden mijn klachten al minder en na 2 maanden gebruik van deze natuurlijke en onschadelijke middelen op basis van grapefruitpitten ben ik helemaal genezen. Toen ik voorstelde om t.z.t. weer een test te doen om te bewijzen (voor de huisarts) dat de infectie echt weg is, vond hij dat niet nodig.

Dit is slechts één aspect van de veelzijdige manier waarop Carla met problemen, klachten, ziektes, blokkade’s omgaat.
Ik vond het n.l. ook fantastisch dat zij zeer zorgvuldig maar toch met veel humor de voor mij soms confronterende “ontdekkingen”, die er op het emotionele vlak uitrolden, kon benaderen.
Dank je wel Carla, en tot een volgende keer!


Carla is voor mij een soort wonderdokter. Naast al haar kennis en kunde is ze gewoon een ontzettend lieve, geduldige vrouw die er altijd de tijd voor neemt om met jou de puzzel van jouw vraag uit te zoeken.

Al vanaf mijn twaalfde kom ik bij haar met alle kwaaltjes waarvan de huisarts zegt: ‘daar moet je mee leren leven’. Carla vindt dan of weer een vitamine gebrek, een energieblokkade of wat voor oorzaak dan ook. Vervolgens geeft ze me tips, oefeningen of (vitamine)pillen waarmee ze bewijst dat ik helemaal niet hoef te leren leven met die klachten. Het gaat veel meer om de boodschap achter je klacht en zodra je daarnaar luistert blijkt het meestal vrij gemakkelijk op te lossen.

Ook met mijn dochters (3 en 5) zijn we al regelmatig naar Carla gegaan; bijvoorbeeld toen mijn oudste dochter van de een op andere dag onder de eczeem zat of toen ik twijfelde of mijn jongste dochter niet allergisch was voor de poedermelk waar ik na de borstvoeding mee begonnen was. In beide gevallen vonden we met Carla een oorzaak en waren we binnen een paar weken van de klachten af. Mijn oudste bleek bijvoorbeeld tijdelijke allergisch (intolerant) voor ei en de jongste voor tarwe ipv poedermelk. De oorzaak voor deze intoleranties werd verholpen en beide dames eten nu probleemloos pannekoeken, en daar ben ik erg blij om!

Loekie


Als er allerlei pijntjes en kwaaltjes de kop opsteken. Als ik al een poosje onbewust in de gaten heb dat iets eigenlijk niet helemaal lekker gaat Er niet echt iets concreets aan de hand is , maar juist allemaal kleine signalen die samen aan de bel trekken. Maar waar je een huisarts niet echt mee lastig kunt vallen (Of als ik me zorgen maak over mijn piepjonge kinderen) , dan bel ik Carla.

Zonder te zeggen wat er nu allemaal mankeert of waarom ik er ben. Zij weet altijd weer precies daar te komen waar ik mee worstel, of wat me - op wat voor manier dan ook – dwars zit & nog fijner: ze geeft me tools om er verder mee te komen. Eigenlijk is het natuurlijk niet Carla, maar mijn lichaam die het haar vertelt. Carla weet precies de juiste vragen te stellen en onbevooroordeeld open te staan voor ieder antwoord.

Soms zijn het vitaminen, oefeningen, spreuken, een goed gesprek of een voedingsadvies. Soms ook het maken van een tekening, het schrijven van een gedicht of zelf verder zoeken naar mensen die me verder kunnen helpen. Dus dingen waar ik zelf concreet mee aan de slag kan. Wat dan ook, hoe dan ook en hoe het ook werkt …

Telkens ben ik verbaasd, verast maar vooral zo blij & dankbaar dat ik antwoorden heb (die mijn vermoedens juist bevestigen of waar ik zelf nooit opgekomen zou zijn) & dat ik weer een poos zonder kwaaltjes, onbewuste strubbels etc verder kan …


Echt een zeer rijk rijkdom :)

Suzan


Ervaringen met Kinesologie

Regelmatig heb ik lichamelijke klachten die de z.g.n reguliere gezondheidszorg niet kan genezen, bijv een hardnekkige keelontsteking. Dit zijn uiteindelijk signalen van mijn lichaam dat ik niet op het juiste pad zit. Sinds ik bij Carla Veenendaal onder behandeling ben, heb ik een prettige en effectieve manier gevonden om deze klachten te laten behandelen. De behandeling wordt volledig aangepast aan de klacht. Dit gebeurt aan de hand van de signalen die mijn lichaam geeft. Zo zijn door o.a voedingsadviezen, oefeningen om weer vanuit mijn hart te leven, massage, rollenspellen, bach bloesems en lessen uit vorige levens issues zoals RSI, problemen met mijn keel, rugpijn, relatieproblemen en rouwverwerking behandeld. Kinesiologie is een effectieve manier om de signalen die je lichaam "afgeeft"te vertalen naar acties die nodig zijn om in het heden deze signalen op te pakken en de kwalen op te lossen. Dit kan variëren van het aanpassen van je eetgewoontes tot het vinden van je les tijdens dit leven. Voor zowel fysieke als emotionele problemen is kinesiologie voor mij een zeer waardevolle methode. Ik kan het iedereen aanraden.

Johanna


"Vandaag, vandaag bracht ik onverwacht weer een bezoek aan Carla. Onverwacht omdat ze zomaar een plaatsje vrij had voor me. Bijzonder.......en bijzonder op tijd.
Zo is ze.
Als ik bij carla geweest ben is het lood uit mn schoenen{en de rest van mn lichaam} is mijn hoofd leeg en stroomt mn energie weer als daarvoor. Voel me licht en voel me sterk,voel dat ik weer de wereld en mijzelf aan kan. Leer na te denken te luisteren en vooral aan mijzelf te denken in mijn kracht staan, met alle bewondering voor carla.
Ze is de energie die je jezelf regelmatig toe moet dienen."
Rianne landstra


Graag wil ik mijn ervaring delen betreft de consulten bij Carla Veenendaal. Uit de grond van mijn hart kan ik zeggen dat Carla voor mij en mijn dochter Elisa van 10 zeer veel heeft mogen betekenen, waar ik haar ontzettend dankbaar voor ben.

Ikzelf kom al 15 jaar bij Carla, ongeveer om de twee jaar met de meest uiteenlopende zaken en altijd komt er tijdens het consult uit waar het aan schort zodat ik weet welke weg ik moet bewandelen, zowel lichamelijk(o.a allergie) als psychisch. Het was voor mij dan ook meer dan natuurlijk dat ik mijn dochter meenam naar Carla omdat ik me bezorgd om haar maakte. Elisa zag witjes, had weinig energie en maakte een krachtenloze indruk.
Ze is op een leeftijd waar ze sterk in haar schoenen moet staan om kunnen gaan met situaties op school waar op deze leeftijd klasgenoten alsook vriendinnen elkaar afrekenen op kleding en kwetsbaarheid. Daarbij wilde ik het vrolijke en levenslustige kind weer terugzien.
Een dokter of psychiater zou niet direct kunnen ontdekken waar het aan schort, daarbij heb je in de zorg lange wachtlijsten en voelt een kind zich al gauw een vreemde eend in de bijt.
Mijn dochter heeft met mij samen een cursus Reiki gedaan op Carla's aanraden wat ons én dichter bij elkaar bracht en Elisa meer rust heeft gegeven. Daarbij heeft zij plantaardige capsules voor haar spijsvertering en druppels van bloesems om haar angsten in positieve gedachten om te zetten.
Carla heeft er met haar vriendelijke, geduldige karakter en werkwijze, in 2 consulten voor gezorgd dat mijn dochter weer helemaal in balans is.

Nog even een bijzondere ervaring van mij persoonlijk:

12 jaar geleden heb ik twee keer in het ziekenhuis gelegen met grote zwarte bulten op mijn benen en ik kon niet lopen. De doktoren noemden het irritema nodosum, een allergische reactie op de streptokokken.
Na een paar maanden ging het weer weg maar de doktoren hadden er geen remedie voor en ik was bang het voor een derde maal te krijgen.

Mijn moeder (ja, we gaan al generatie op generatie naar Carla)nam mij toen mee naar Carla, die er achter kwam dat het door vuil achter mijn vulling in mijn kies kwam. Mijn vulling heb ik laten vernieuwen en schoonmaken door de tandarts en het is nooit meer teruggekomen.

Met vriendelijke groeten,
Jitka Louwen, moeder van Elisa


Aan Carla heb ik zoveel te danken, anders had ik bij wijze van spreken al 20 jaar in de WAO gezeten. Door haar manier van werken en testen komt ze erachter wat je lichaam écht nodig heeft. Soms moet je voedingsmiddelen, die je misschien erg lekker vindt, laten staan. Een andere keer heeft je lichaam supplementen nodig, die je nooit zelf had kunnen uitzoeken in een winkel. Of je krijgt speciale oefeningen, die helpen je probleem aan te pakken.

Door de jaren heen heb ik de ervaring opgedaan dat het altijd klopt wat ze adviseert. De klachten waar ze mij mee heeft geholpen zijn: bekken en rugklachten ( m.b.v. kringspieroefeningen), darm klachten en candida ( m.b.v. dieet  en supplementen), emotionele triggers ( met affirmaties, speciale kaarten, oefeningen en andere behandelingen) en soms de helpende adviezen bij een lastige keuze ( welke richting past het best bij je).

Van onschatbare waarde waren de consulten met mijn kinderen. Via mij kon ze testen wat mijn baby of kind toen nodig had. Zo kwamen we erachter dat de borstvoeding die ik gaf, een reflux veroorzaakte bij mijn baby door mijn gebruik van water uit de waterkoker. En raar maar waar binnen 1 week was het over toen ik daarmee stopte. Mijn kinderen zijn zo van meerdere rare kinderklachtjes afgekomen. Zo kreeg ik bij darmproblemen van mijn dochter het advies om aardappelgebruik tijdelijk te stoppen  en ik zelf het advies om een osteopaat te bezoeken i.v.m. hoofdpijnklachten.

Carla is betrouwbaar, eerlijk, integer en wijs. Ze weet effectief gebruik te maken van alternatieve methodes om jou te kunnen helpen en te adviseren.  Daarnaast zit de samenwerking met reguliere specialisten ook in haar “pakket”.

Carla, ik ben je eeuwig dankbaar voor wat je voor mij en mijn kinderen hebt kunnen betekenen!

Saskia uit Rotterdam